2012. április 30., hétfő

12. Fejezet - Talking

Helló!
Bocsi, hogy eddig csúszott a friss, siettem, ahogy tudtam, de csak most lett kész … kiderül, hogy mi az a várva várt „büntetése”.
Az idézet meg kissé ellentétes a tartalommal, de ez volt a legjobb, amit találtam. Kellemes hosszú hétvégét! :D
Puszi: Zsó

xoxoxoxoxoxoxoxoxo

 
Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden útadban. Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üssed lábadat a kőbe.
Biblia

 
- Arra gondoltam, hogy elküldöm hozzátok a testvéreid. - mondta és hangjában a várakozás hallatszott ki, talán egy kis önelégültség is, amit először még nem tudtam hova tenni, aztán leesett, tudják, hogy itt vannak Cullenék. Sok vámpír együtt plusz még a falka? Ebből csak rossz dolog sülhet ki …
- Na nem Aro, ezt nem fogod megtenni! - mondtam kicsit parancsoló hangon.
- Miért is nem? - nevetett, élvezte, hogy kezdek dühös lenni.
- Tudod te, hogy itt van a Cullen-Denali klán! A francba is Aro túl sok vámpír lesz egy helyen, ráadásul a falka körzeteinél! Basszus még több farkast akarsz vagy mi?
- Nem, nem akarok több farkast, így is túl sokan vannak. De nem úgy tűnik, hogy tudnak rátok figyelni, Cullenékre meg nem bízlak, szóval mennek a testvéreid és punktum!
- Aro, nem küldheted őket ide! Vagy azt akarod, hogy megőrüljek? Itt elszabadul a pokol, ha ők is idejönnek. Ennyire nem lehetsz dühös rám!
- Isa, ez nem az első és nem is az utolsó eset, hogy kihagysz a döntéseidből. Szóval valamit tennem kell, érted?
- Jó, oké értem, ezentúl minden lélegzetvételemről beszámolok, csak most ne küldd őket ide.
- Nem vagy rá képes. - nevetett jóízűen.
- Aro, ne csináld már! Kérlek szépen ne az én biztonságommal játszadozz, nem bírom, amikor minden lépésemet figyelik!
- Ez az élet Isa. - nevetett tovább.
- Nem rendelkezhetsz fölöttem! Felettem nem!
- Isa … Isa … Isa, tévedsz. Én vagyok az egyetlen, aki valamennyire rendelkezhet feletted, ahogy te fogalmaztál. - röhögött.
- Ohh, hogy csesznéd meg!
- Bocsi Isa, most nem.
- Na jó, válaszolj! Azért teszed ezt, hogy az idegeimmel játssz, vagy azért, hogy megmutasd Carlisle-éknak, hogy ki az alfa hím? - kérdeztem szemtelenül, Aro lélegzete kihagyott és elégedetten konstatáltam, hogy ezt a játszmát mégis én nyertem, legalább így.
- Édesem, nem tudod visszafogni a pici szádat? - gúnyolódott.
- Dehogynem, de nem akarom. - most rajtam volt a nevetés sora.
- Holnap indulnak. - tért vissza komolyan az eredeti témához.
- Megmondanád valamelyiküknek, hogy hozzák el az otthoni kocsim?
- Odaküldöm, a testvéreid repülővel mennek. - hangjából hallani véltem, hogy most jót mosolyog, hogy nem jött össze az időhúzásom.
- Rendben. - sóhajtottam. De a következő pillanatban gyerekeim mellém száguldottak.
- Apu, ugye keresztanyáékat nem küldöd ide? - kérdezte reménytelien Nessie.
- Ohh, persze, hogy ők is mennek, szerintetek őket itt lehetne tartani? - tette fel a költői kérdést Aro.
- De apu ne már, tudod, hogy itt van Alice és Rosalie, ők is eléggé divatmániások, ha ideküldöd még őket is én kinézem belőlük, hogy minden másnap elrángatnak a plázába vagy megint megpróbálnak rávenni, hogy menjünk el a Párizsba … - nyafogott Ness.
- Kicsim, nem tarthatom őket itt. - sóhajtott Aro.
- Apu, tudod, hogy imádjuk őket, de Alice-szel és Rose-zal együtt, kész plázát csinálnak a gardróbunkból. - győzködte Tony.
- Nem mintha annyira érdekelne titeket, nem vacakoltok fél órákat az öltözéssel. - szólt apjuk jókedvűen.
- Jó, de akkor is. - nyafogtak mindketten, de Aro csak nevetett. - Anyu, győzd meg te! - szólt rám fiam.
- Én? Jó vicc volt. - nevettem. - Most a drága jó édesapátok pont az ellenkezőjét teszi annak, amit kérek.
- Ezt eltaláltad Édes.
- Tudom Drága, ismerlek, mint a rossz pénzt.
- Na jó, most már leteszem, akkor holnap érkeznek, és hamarosan találkozunk. - zárta le a beszélgetést végül.
- Jajj jó apu. - sóhajtott kisfiam.
- Szia apu. Szeretünk, a nagyapát is meg a többieket. - köszönt el kislányom.
- Mi is szeretünk titeket. - mondta és épp kinyomta volna, amikor eszembe jutott valami.
- Várj! Mikor értek rá, mire beszéljem le a találkozót?
- Nem tudom, úgy másfél hónap múlva, azon belül már mindegy mikorra, úgyis ők jönnek. - mondta komolyan.
- Rendben, akkor elkezdem szervezni.
- Isa … ha gondolod győzd meg Cullenéket, hogy jöjjenek el, Carlisle-t érdekelné szerintem a dolog.
- Eddig is hívtuk őket, de nem jöttek, most miben lenne más?
- Hogy te hívod őket.
- Akarod, hogy részt vegyenek a gyűlésen?
- Régen találkoztunk már Carlisle-al és Eleazarral is … de rajtad múlik.
- Rendben, meglátom mit tehetek. Akkor másfél hónap múlva.
- Várunk. Csókollak. - tette le a telefont, esélyt sem hagyva, hogy válaszoljak, így csak megvontam a vállam és elraktam a telefonom.
- Milyen gyűlésről volt szó? - nézett rám érdeklődve Carlisle.
- Tudjátok a Birodalom kicsit más felépítettségű, mint azok a királyságok, amikből felépült. A császárnő, a Birodalom megszervezése után úgy döntött, hogy három havonta megbeszélést tart a királyokkal, ahol bármilyen esetlegesen felvetődött problémáról együtt dönthetnek, szavazással. Igaz a császárnőnek bármiben vétójoga van. Nem sokkal a Birodalom megalakulása után kibővítette a tárgyaló felek számát, bevette a hercegségek vezetőit. Kinevezett három, vagyis ha úgy vesszük két hercegi családot, az egyik a Woolgar család, bár csak négy tagja van, de már a középkortól képesek fenntartani magukat. Ezenkívül jó kapcsolatot ápolnak a Román Klánnal. Csak a családfő kapott szavazati jogot, amivel nem meglepő módon a románokat támogatják. Na most, a másik hercegi család, vagyis régebben még kettő a Volturihoz áll közel. Kitaláljátok kik azok? - mosolyogtam. Ahogy körbenéztem mindenki szemében láttam megcsillanni a felismerést.
- Ezt úgy érted hogy … mi vagyunk? - mondta ki végül Rose.
- Igen. Akkoriban még nem tudtuk, hogy a családotokkal mi lesz, az esküvőtök után, nem tudtuk eldönteni, hogy csak Tanya csatlakozik vagy az egész család … ezért külön van Cullen és Denali család is, igaz Aroék még reménykednek, hogy nem lesztek sokáig így együtt … túlságosan magatokra vonhatjátok a figyelmet. A Denali családnak egy szavazati joga van, hogy ki él vele, az mindegy, viszont a Culleneknek, kettő.
- Nekünk miért van kettő? És hogy érted, hogy magunkra vonjuk a figyelmet?- húzta fel egyik szemöldökét Jasper.
- Mert bár nem kötöttem mindenkinek az orrára, hogy a gyerekeim egy Cullentől vannak, de lássuk be, aki ismer titeket, az tudja. A gyermekeimnek is van szavazati jog, ezért úgy döntöttünk, hogy Tony és Nessie miatt titeket kicsit kiemelünk a hercegségek közül. Meg hát  kevés olyan vámpír van, aki nem hallott még rólatok … Tudjátok, hogy szegről végről rokonai vagytok a császárnőnek, még ha nem is épp közelik? A császárnőnek pedig sok ellensége van, sokan épp ezért akarnak titeket eltenni az útból, a Birodalom épp ezért figyel rátok annyira, így, hogy együtt vagytok, sokkal könnyebben találnak meg titeket. - magyaráztam egyértelműen.
- Ki a császárnő? A rokonunk? - ráncolta homlokát Edward.
- Szegről végről valakinek a valakijének a valakije vagy valami … de nem beszélhetek róla. A császárnő kiléte állam titok, és az elmúlt években nem úgy nézett ki, hogy a Birodalomhoz akartok csatlakozni … - vontam vállat.
- Te ismered? - kérdezte Carlisle.
- Természetesen. - mosolyogtam. - Na, de a lényeg, hogy Aro örülne nektek, nekem meg ki kéne engesztelnem, szóval nem akartok legalább most az egyszer eljönni erre a megbeszélésre?
- Nagyon felcsigáztál, hogy ki a császárnő. Meg erre a rendszerre is kíváncsi vagyok. Ilyet még soha nem vezettek be egyik királyi családban sem, bár Caius azt mondta régebben próbálkozott vele egy ősi királyság, de megbukott. - elmélkedett Carlisle.
- Igen. De az más volt. Mi többen vagyunk és a császárnő próbálja fenntartani az egyensúlyt a királyságok között. Eleinte nehezen ment neki, a hatalom többször megingott egyik, vagy másik királyság miatt, de mind félték a császárnő hatalmát, ezért létezik még a Birodalom. A császárnő iránti tisztelet, csodálat és félelem tartja össze, semmi más. Ha ő nem lenne, már egymásnak ugrottak volna. De most mind nagyon nyeregben érzik magukat, igaz a Kelet-Ázsiai Narucho királyság és az Ausztrál Alvar törzs nem hódolt be a Birodalomnak és a császárnőnek, de támadni sem mernek, nem merik kirobbantani a háborút. De egyszer úgyis behódolnak vagy így vagy úgy és ezt mindenki tudja. - politizáltam, ha már egyszer elkezdtem, akkor tudjanak a dolgok állásáról.
- Szóval háború lesz. - ismételte el Jasper.
- Pontosan. Épp ezért vagytok főleg ti a Császárság gyenge pontjai, könnyen lehet, hogy titeket akarnak majd felhasználni ellenünk. Aro is ezért van annyira kiakadva Luke miatt. Mivel Luke igazából Alvar volt, de miután elvett, elhagyta a királyságot, eléggé pikkeltek rá, de megvédtük, szóval nem lett semmi baj. Miután elváltunk, nem tudjuk pontosan mit csinált, 4 évig nem tudtunk róla semmit. Aro úgy gondolja addig Alvaréknál volt és akkor elmondhatott mindent a gyerekeimről, ezért aggódik annyira. De én tudom, hogy nem ment vissza hozzájuk. - sóhajtottam.
- Miért? Miért vagy benne olyan biztos? - kérdezte Edward dühös éllel hangjában.
- Mert szeretett. Úgy szeretett, ahogy senki! Tisztán és csak magamért. - vágtam szemeibe, nyugodt hangon.
- És elváltatok … Simán visszamehetett hozzájuk. - folytatta tovább és egyre jobban hallatszott ki a düh hangjából.
- Én is voltam szerelmes! Amikor tönkretett a szerelmem, tudod mi volt az első gondolatom? A halál. Napokig azon gondolkodtam, hogy meghalok, de nem! Összeszedtem magam és akármennyire is gyűlöltem őt ezért, nem tudtam bántani. Apám megakarta öletni, miután megcsalt, de nem engedtem neki, megvédtem őt, akárki akarta bántani, azért, amit velem tett! Érted már? Ha teljes szívből szeretsz valakit, nem vagy képes bántani és ő szeretett, ahogy én is szerettelek téged egykor. - ahogy kimondtam az utolsó mondatot a szemeim szúrni kezdtek és a torkomon is csomó nőtt. Erre nem tudott mit mondani, a dühe elszállt és helyét a sajnálat, az önsanyargatás és a fájdalom vette át. - Hogyha most megbocsájtotok, megígértem Quilnek, hogy este még átmegyek. Ness, Tony jöttök? - néztem rájuk.
- Naná hogy! - csapta össze tenyerét fiam.
- Kellemes estét! - köszöntek el és már futottak is a határ felé.
- A saját érdekedben húzd meg magad, ha ideérnek a testvéreim. - néztem keményen Edward szemébe. - Holnap találkozunk. - köszöntem el és mentem a gyerekek után. Ahogy leértünk La Pushba Jake házába siettünk, kényelembe helyeztük magunkat és hallgattuk Quil áradozását Lénaról. Örültem, hogy megtalálta a boldogságát, de ahogy Embry-re néztem, szemében fájdalom tükröződött, a tiszta szereleme emléke, persze arcán mosoly leledzett és az öröm Quil bevésődéséért.

7 megjegyzés:

  1. szia gratulálok remélem embry is vésődik hamarosan és edet megnevelik bells tesói
    puszy

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Oké, nekem magas volt. Bocsi.
    milyen császárság volt ez?! Mert az tuti, hogy én ilyenről még nem hallottam, és nem is igazán ment a felfogása. Hagyjál az ilyen politikai dolgokkal, mert még a parlamentáris kormányzást sem tudtam megjegyezni -.-"
    Az egész teljesen idegen volt, úgyhogy légyszíves majd elmagyarázni!
    Puszi,
    D.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon tetszett!
    Nekem is kissé zavaros ez a császárság-királyság-hercegség dolog, de bízom benne, hogy hamar kiderül ;)
    Kíváncsi vagyok, ki a császárnő...
    Várom már a kövit!
    Puszii♥

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Júújjj elképesztő lett! Nem hiszem el, hogy mindig meg tudsz lepni valami váratlan eseménnyel vagy tényekkel. :D De ezentúl igyekszem ezen nem elcsodálkozni. :P
    Mikor olvastam, először nekem is zavaros volt a politizálásos rész (mert annyira nem értek hozzá), de aztán sikerült felfogom a dolgot, és van egy aprócska sejtésem is. :)
    Jól mondtad az előző résznél, hogy rejtesz el apró információkat, amiknek külön nincs sok értelme. :) Inkább nem írnám le, hogy mire jöttem rá, (elméletileg), mert nem szeretnék senkit sem az ötleteimmel traktálni, meg ha esetleg mégis igazam van, akkor jobb a meglepetés mindenki számára!. :D Viszont így még jobban érdeklődve várom, hogy vajon helyesnek bizonyul e a felvetésem és hogyan tovább.
    Ez e telefonbeszélgetés irtó szórakoztató volt! Először parancsoló stílusban, majd meg könyörögve próbálja Arot jobb belátásra bírni. :D Kétségkívül ez elég nagy büntetés egy olyan személynek aki egymagában is megtudja védeni magát, és utálja, ha minden lépését figyelik. Szegény Bella, na jó, egy kicsit tényleg megérdemli a büntit, de szerintem ez a fordulat igen sok kínos és vicces szituációt okozhat majd nekik. :D Kíváncsian várom és remélem a legjobbakat. :) Ez a szöveg az alfahímről Óriási volt! Szakadtam tőle. :D :D :D
    A beszélgetés eléggé felcsigázhatta a Cullen-és a Denali klánt. Na jó engem is. :)Egyeseknek meg az agyvizét forralhatta fel igencsak. Apunak szólítják Arot ("szegény Edward" mindjárt sírva fakadok :D). Mennyi mindent nem tudtak Belláról? :D Szerintem szinte semmit sem tudtak róla még annó, (de hát ő benne sem bíztak annyira, hogy elmondják neki az igazat magukról, szóval így jártak, és nem tudom sajnálni őket). :P
    Húú vajon a Cullenek, Denalik mit gondolnak? Úgy általában Belláékról, meg most hogy már tudnak a Volturiról is. Meghalok a kíváncsiságtól, de komolyan. :P Van rá esély, hogy erről többet megtudjunk? :D Vagy csak én vagyok telhetetlen? Oké meglehet, de akkor is kíváncsi vagyok (az még nem bűn remélem). :P
    Siess a kövivel légyszi, mert alig bírom kivárni a folytatás megérkezését. :)De azért türelmes leszek, és maximum megint elölről kezdem olvasni friss hiányában. :D IMÁDOM a törid. Gratulálok.
    Puszi

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! :D
    Köszönöm szépen a komikat :D imádlak titeket <3

    Demon, hát, Embry kicsit bonyolult eset, de majd megtalálja a boldogságot :D És azért nem árt egy picikét félteni Edwardot Bella tesóitól, nem lesz durva, de azért kapni fog tőlük :D

    Daphne :D Semmi baj, mi tagadás tényleg eléggé túlbonyolítottam, de ennek a rendszernek meg lesz a lényege, bár ez a kapcsolat elég bonyolult, de minden királyságnak és hercegségnek meg van a saját "feladata" vagyis meg lesz :D mindjárt rakok fel egy ágrajzot vagy mit, kicsit érthetőbb lesz, hogy ki kinek a kije és hány szavazata van, de ha bármi mással kapcsolattal, vagy ezzel van még kérdésed (kérdésetek) akkor kérdezzetek, mindenre válaszolok :D

    Cherry, végül is annyi a lényeg, hogy van egy nagy császárság, azon belül 4 királyság és 3 hercegség, de mindjárt megmutatom, hogy képzelem el :D na igen, a császárnő elég szép kis rejtvény, hogy akkor most ki is ... de hát majd kiderül :D

    Szilvi :D hát igen, elég sok meglepetés volt ebben a részben, főleg a Birodalomról, meg hát persze ott van a sokak által érdekelt Aro-Bella, hogy most mi is van köztük? :D őszintén szólva, a magyar politika az nekem sem kenyerem, semmit nem tudok róla, nem is akarok xD de tanultam Nemzetközi Kapcsolatokat, külön és hát engem nagyon érdekelt és ezért van benne egy ilyen "politika" aminek igazából később nem lesz nagy szerepe, csak azt akartam, hogy tudjátok, hogy ki ki - na jó, ezt még nem tudjátok :D - hogy milyen helyet foglal el az egészben ... igazából tényleg mindegyik fejezetben volt valami rejtett info, amiket próbáltam minél jobban elrejteni, de mégis hogy ott legyen szem előtt ... hát azt hiszem valamennyire sikerült is :D köszönöm, hogy nem árulod el a többieknek, amire rájöttél, vagy rá véltél jönni így talán izgibb nekik legalábbis remélem :D igen, Bella próbált mindent megtenni, nem túl nagy sikerrel de hát próba cseresznye :D Hát igen, Bella szempontjából ez most eléggé találó bünti, a tesók meg hát tesók, szóval még lesznek zűrök hisz ott vannak Cullenék meg a falka is :D na igen, igazából eredetileg az "úr" lett volna benne, csak aztán átjavítottam, mert így van egy kis falkás vonatkozás meg így mégis csak murisabban hangzik :D Amikor Arot apunak szólították, az volt a végső döfés Edwardnak, de hát sajnálom, de azért megérdemelte ... és hát a gyerekei nem igazán rajonganak érte ... :D igen, van rá esély, hogy többet tudjunk meg arról, hogy mit gondolnak Bellaról, a következő fejezetben lesz egy kis Cullen-Denali beszélgetés :D még nem tudom pontosan kinek a szemszögéből, de valószínűleg Edwardéból :D a kíváncsiság soha sem bűn :D
    sietek sietek, ígérem :D
    Köszönöm szépen Szilvi :D
    puszi <3
    xoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

    VálaszTörlés
  6. Hali!
    Azért ez nem volt semmi ez a fejezet:) Hatalmas ötlet volt ez a birodalmi felépítés na:D Ilyet ezelőtt még sose olvastam és nagyon bejön :D Én is így tudnék elképzelni egy vámpír társadalmat :o Nekem sose tetszett hogy csak a Volturi klán van hatalmon és csak ők döntenek a dolgokról ez így szerintem sokkal jobb megoldás még ha minden félnek vannak kisebb nagyobb magánakciói...:D Bella kinyilatkoztatása pedig amit Ed szemébe mondott nagyon tetszett főleg így hogy nyíltan neki címezte:D (Megérdemelte):D Szal a fejezet szerintem nagyon jó lett:)) KÖsziiiii

    VálaszTörlés
  7. szia Ati! :D
    Örülök, hogy neked tetszik ez az "állam felépítés" :D szerintem is nagyon unalmas, hogy általában csak a Volturi van, meg esetleg a Román klán, de van ahol még az sem ezért van itt ennyi királyság és miegymás :D hidd el, meg volt az oka, hogy így direkt Edwardnak mondta, meg hát ő eléggé ismeri a testvéreit ilyen szempontból :D örülök, hogy tetszett :D
    puszi <3
    xoxoxoxoxoxoxoxo

    VálaszTörlés